Blog
21.11.2014

Mit bedste fund

1646x0001-1

Tidligere på året fik museet indleveret et helt særligt detektorfund: en bronzecelt, der var fundet på en mark i Smørum af Christian Reenberg fra Skovlunde.

Christian fortæller om fundet:

”Min far og jeg havde aftalt at smutte et par timer på marken efter arbejde, som vi så tit gør. Området ved vi fra tidligere fund, er yderst interessant og har hele tiden joket med at “der selvfølgelig ligger mere derude” i håb om at ramme på drømmefundet.

Efter et par timer med frisk luft, men fattigt på fund begyndte mørket at falde på, og det var på tide at vende næsen op mod bilen. Vi havde egentlig indstillet os på at slukke og pakke detektoren sammen på vej mod bilen, men valgte liige at give det et sidste forsøg. Jeg gik 10-15 meter foran min far, da detektoren pludselig gav et højt og tydeligt “Biip”. Det kunne sikkert være en sammenkrøllet øldåse eller andet affald. Spaden fik let vendt den nypløjede jord. På knæ rodede jeg lidt rundt i mulden da jeg så fik øje på dèt jeg mindst ventede..! Med en klump i halsen råbte jeg til min far, skynd dig herover – du tror det er løgn det her. Han smed spade og detektor fra sig og kom løbende. Først dèr gravede jeg resten frem og tog den op. Der var ingen tvivl. Midt på marken i tusmørke, jublede vi over at have fundet en helt fantastisk flot celt fra bronzealderen.”

Øksen er fra periode II af ældre bronzealder, omkring 1400 f. Kr. og den kan lige nu ses udstillet på Kropepdal Museum.