Kroppedal Museum

60 minutter i vikingetiden

Familiearrangement om vikingetiden på Vestegnen. 

Vidste du, at der i området omkring Taastrup og Egedal er fundet spor efter nogle af de allerførste vikinger, vi kender til i Danmark? Og vidste du, at de ikke alle var indfødte, men kom langvejs fra for at bosætte sig her?

 

Rejs med tilbage til år 800, hvor bl.a. den prisnominerede kortfilm ’År 805’ om de lokale vikinger bliver vist på stort lærred, og hvor museumsinspektør Mads Thernøe fortæller om nogle af de vikinger, der boede på egnen for 1200 år siden. Arkæologerne fra Kroppedal Museum har fundet deres grave, og ud fra undersøgelserne af skeletterne og de genstande, de havde med sig i graven, er det bl.a. sandsynligt, at nogle af vikingerne stammede fra Gotland.

Der bliver ved samme lejlighed også fortalt om- og vist film fra det igangværende og ambitiøse projekt Vikingebro: Ved udgangen af 2019 vil verdens længste vikingebro og –vej stå færdigrekonstrueret i landskabet mellem de tre kommuner Høje-Taastrup, Egedal og Albertslund.
Gennem de sidste to år har tusinder af skolebørn og frivillige borgere på ægte vikingemaner slidt, slæbt, hugget og hamret for sammen at blive klogere på vikingernes håndværk og anlægsarbejde. Og snart kan de, og alle vi andre, bevæge os tørskoet henover over ådalen mellem Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen i Albertslund på en imponerende 100 meter lang pælebro og 600 meter lange vikingevej. Klaus Mynzberg fra Vikingelandsbyen fortæller om det slidsomme arbejde og demonstrerer, hvordan vikingerne anvendte deres værktøj.

Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag i vikingernes tegn. Arrangementet varer en time og byder også på kaffe, saft og kage.

Lørdag den 19. januar, kl. 13-14, Taastrup Medborgerhus. Gratis entré
Søndag den 20. januar, kl. 13-14, Smørum kulturhus. Gratis entré.

Der er ca. 100 pladser, så kom i god tid for at få en plads.

Arrangeret af Vikingbro og Danmarkshistorien i Vestskoven.