Kroppedal Museum

Få din Corona-hverdag på museum

Tomme butikshylder efter hamstring

Corona-epidemien har sat Danmark i stå. Din nye hverdag kan komme på udstilling, hvis du sender et foto til Kroppedal Museum

Vestegnens veje ligger øde. Corona-epidemien har lukket skoler og arbejdspladser. Det er historisk, og derfor samler Kroppedal Museum fotos fra hele lokalområdet. Det skal sikre, at vores forandrede hverdag bliver gemt og udstillet.

”Corona-krisen har gjort vores allesammens hverdag til Danmarkshistorie. Alt er forandret, og det vil vi gerne have billeder af”, udtaler Mads Thernøe, der er leder af Kroppedal Museum.

Bliver til udstilling om en forandret hverdag

Formålet med indsamlingen er dels at skaffe en bunke fotos, der kan blive bevaret til eftertiden på Kroppedals arkiver. Og dels at udvælge 25 billeder til en udstilling om corona-krisen på Vestegnen, museet vil åbne næste år. Mads Thernøe udtaler, at billederne bestemt ikke behøver at være professionelle eller taget med særligt udstyr:

”Vi er ude efter billeder af noget i folks hverdag, der pludselig har ændret sig. Det kan være en forladt vej, en lejlighed fuld af skolefri børn eller noget helt andet. Billedet kan sagtens være taget med mobilen, det skal bare vise noget, der er forandret under corona-krisen.”

Sådan gør du

Indsamlingen foregår ved, at museet beder alle i Høje Taastrup, Albertslund, Ishøj og Herlev om elektronisk at sende et foto af en ting, en situation eller en tilstand, der omgiver dem i deres hverdag – og som har forandret sig under krisen. Fotoet kan sendes til museets mail kontakt@kroppedal.dk og skal være fulgt af en-to linjer om, hvad det forestiller.

Der kan sendes billeder til Kroppedal Museum frem til 1. august i år. Herefter vil museet udvælge en del af billederne til museets arkiver og til en udstilling, der åbner i 2021. Gemmes eller udstilles billederne, vil dem, der har taget dem, blive kontaktet mhp. tilladelse til brug.

For evt. spørgsmål, kontakt:

Museumsleder Mads Thernøe: tlf: 30 25 48 90; email: mads.thernoe@kroppedal.dk
Museumsinspektør Anders Dalsager: tlf. 31 15 19 79; email: anders.dalsager@kroppedal.dk