Kroppedal Museum

Fest for Vikingebro

En helt ny kultur- og naturattraktion er på vej på Vestegnen. Fra 2017-2019 bliver Danmarks længste vikingevej- og bro opført tværs over den naturskønne Store Vejleådalen mellem Høje-Taastrup og Albertslund kommuner.

Onsdag den 21. juni, kl. 14.30 bliver projektet officielt skudt i gang, når Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen i Albertslund inviterer borgere på Vestegnen og andre interesserede til vikingeeftermiddag i sommerlandskabet.

Taler, mad over bål, demonstration af vikingernes håndværk, foredrag, vikingestemning og brobyggeri for børn vil blandt andet være på programmet. I dagens anledning vil projektchef Niels Olsen fra Nordea-fonden, borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen, og borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler, sænke en 300 kg tung egetræsbropille. Bagefter er der vikingestemning for både store og små.

Indgang fra Vikingelandsbyen i Albertslund.

DAGENS PROGRAM:

14.30
Velkommen

15.00
Åbning ved projektchef Niels Olsen, Nordea-fonden, borgmester Steen Christiansen og borgmester Michael Ziegler

15.20
Bropiller sænkes

15.30
Brobyggeri for børn (alle kan være med):
sænk en bropille, træk tunge sten på en vikingeslæde, bær grus på en vikingebør m.m.

15.30
Åbne aktivteter: smag vikingernes mad, se og hør om vikingernes håndværk, udflugt til lindeskoven, hør om vikingerne på vestegnen, historiefortælling i salshuset m.m.

17.00
Tak for i dag