Kroppedal Museum

Hugin & Munin Klubben

Program for Hugin og Munin klubben 2018

 Tirsdag den 6. februar kl. 17.30-19.30

Forældremøde på Kroppedal.

I 2017 åbnede Kroppedal Museum udstillingen 99xVSTGN. Mads viser rundt i udstillingen og fortæller historier fra 15.000 år på Vestegnen.

 

Søndag den 22. april

Årets udgravning – Arkæolog for en dag.  Kun for Ravneunger

 

Søndag den 10. juni kl. 10.00

Flintdag. Vi får besøg af flintsmeden Johan, der skal lære os at arbejde med flint. Kun for Ravneunger.

 

Søndag den 23. september kl.11.00

Vikingetur. Vi skal høre om vikingetiden på Vestegnen og så skal vi ned og arbejde på Vikingebroen – en kopi af den store Ravningengebro. Kun for Ravneunger

 

Søndag den 28. oktober kl. 11.00

Vi besøger Museet i Jægerspris. Vi skal have masser af kongerøgelse og høre om kongernes jagter nord for København. Tur med forældre

 

 

Søndag den 25. november kl. 18.00

Vi besøger observatoriet Brorfelde, der ligger ved Holbæk. Ved Brorfelde er mørket fredet, fordi de store stjerneteleskoper ikke skal blive forstyrret af kunstigt lyse. Vi håber derfor på skyfri vejr og at vi kan studere vinterens stjernehimmel. Tur med forældre.

 

 

Hugin & Munin Klubben er en klub for børn og unge fra 8-15 år, der interesserer sig for arkæologi og historie. Klubben har ca. 100 medlemmer, der stort set alle er mellem 9 og 13 år.

Der udbydes årligt 4-7 arrangementer. Det kan være ture til forskellige museer, borge og slotte, et årligt udgravningsarrangement, deltagelse i Danmarkshistorien i Vestskoven og et julearrangement.

Hvert år i februar afholdes et børneforældrearrangement med et historisk fagligt indhold, en orientering om klubbens arbejde og kommende arrangementer.

Nogle arrangementer er gratis, andre koster et mindre beløb.

Kontingentet for 2017 er 200 kr., hvilket dækker ca. 40 % af klubbens udgifter.

Praktiske informationer

Du kan blive medlem af klubben ved at henvende dig til Ravnemor Linda Boye på tlf. 43 30 30 10 eller skriv til linda.boye@kroppedal.dk

Klubbens medlemmer orienteres om arrangementerne pr. brev og mail fra den såkaldte Ravnemor.

Om Hugin & Munin Klubben

Klubben blev i sin tid startet på Nationalmuseet, men har i dag spredt sig til hele landet, hvor de lokale afdelinger almindeligvis har tilknytning til det lokale museum.

Hugin & Munin Klubben på Vestegnen har eksisteret siden 1. december 1999. Klubben er en del af Danmarkshistorien i Vestskoven og har sekretariat på Kroppedal, som siden starten har været med i klubbens arbejde bl.a. ved at tilbyde et årligt udgravningsarrangement for medlemmerne.

Nogle arrangementer er gratis, andre koster et mindre beløb. Klubbens medlemmer orienteres om arrangementerne pr. brev og mail fra den såkaldte Ravnemor.

Hvert år i september hverves der nye medlemmer ved at udsende en pjece om Hugin & Munin Klubben til alle 3. klasser i Albertslund, Høje-Taastrup og Egedal kommuner. Kontingentet for 2014 er 200 kr., hvilket dækker ca. 40 % af klubbens udgifter.