Kroppedal Museum

Hugin & Munin Klubben

Hugin & Munin Klubben er en klub for børn og unge fra 8-15 år, der interesserer sig for arkæologi og historie. Klubben har ca. 100 medlemmer, der stort set alle er mellem 9 og 13 år.

Der udbydes årligt 4-7 arrangementer. Det kan være ture til forskellige museer, borge og slotte, et årligt udgravningsarrangement, deltagelse i Danmarkshistorien i Vestskoven og et julearrangement.

Hvert år i februar afholdes et børneforældrearrangement med et historisk fagligt indhold, en orientering om klubbens arbejde og kommende arrangementer.

Program for 2016

Tirsdag den 9. februar kl 17.30-19.30

Forældremøde på Kroppedal. Aftenens tema er ”Og der blev lys”

Historiker Mads Thernøe fortæller om lysets udvikling fra spæklampe til el-pærer.

Der vil være en aktivitet, hvor ravneungerne skal fremstille lys!

Forældre velkomne

 

Søndag den 1. maj

Årets udgravning – Arkæolog for en dag.  Kun for Ravneunger

 

Lørdag den 4. juni og søndag den 5. juni

Ravneungerne overnatter på en ”vikingeboplads”. Arrangement med overnatning, hvor

børnene prøver nogle af de arbejdsopgaver, der er som viking. Kun for Ravneunger.

 

Søndag den 28. august

Heldagstur til Hveen. Vi skal bl.a. besøge Tycho Brahes Uranienborg og blive klogere på verdensrummet. Kun for Ravneunger.

 

Søndag den 27. november

På juletur til Frederiksværk Museum og til Knud Rasmussens hus er ændret. I stedet går turen et andet sted hen, som vil bliver offentligt gjort her på siden snarrest.

 

 

Nogle arrangementer er gratis, andre koster et mindre beløb.

Kontingentet for 2014 er 200 kr., hvilket dækker ca. 40 % af klubbens udgifter.

Praktiske informationer

Du kan blive medlem af klubben ved at henvende dig til Ravnemor Linda Boye på tlf. 43 30 30 10 eller skriv til linda.boye@kroppedal.dk

Klubbens medlemmer orienteres om arrangementerne pr. brev og mail fra den såkaldte Ravnemor.

Om Hugin & Munin Klubben

Klubben blev i sin tid startet på Nationalmuseet, men har i dag spredt sig til hele landet, hvor de lokale afdelinger almindeligvis har tilknytning til det lokale museum.

Hugin & Munin Klubben på Vestegnen har eksisteret siden 1. december 1999. Klubben er en del af Danmarkshistorien i Vestskoven og har sekretariat på Kroppedal, som siden starten har været med i klubbens arbejde bl.a. ved at tilbyde et årligt udgravningsarrangement for medlemmerne.

Nogle arrangementer er gratis, andre koster et mindre beløb. Klubbens medlemmer orienteres om arrangementerne pr. brev og mail fra den såkaldte Ravnemor.

Hvert år i september hverves der nye medlemmer ved at udsende en pjece om Hugin & Munin Klubben til alle 3. klasser i Albertslund, Høje-Taastrup og Egedal kommuner. Kontingentet for 2014 er 200 kr., hvilket dækker ca. 40 % af klubbens udgifter.