Kroppedal Museum

Hugin & Munin Klubben

Program for Hugin og Munin klubben 2017

 Tirsdag den 7. februar kl 17.30-19.30

Forældremøde på Kroppedal. Introduktion til klubben. Aftenens tema er ”Hvad er det?” Medbring en genstand, som I tænker ingen kender – og så skal vi i gang med gættelegen!

 

Søndag den 2. april

Besøg på Frederiksværk Museum og Knud Rasmussens hus.

Knud Rasmussen var Grønlandsfarer og vi skal høre historien om dengang en ekspedition på Grønland måtte efterlade en mand til døden på isen!

 

Søndag den 7. maj     

Årets udgravning – Arkæolog for en dag.  Kun for Ravneunger

Søndag den 4. juni

Danmarkshistorien i Vestskoven holder vikingedag – alle er velkomne!

 

Søndag den 20. august

Heldagstur til Faxe Kalkbrud. Vi skal finde fossiler – og hugge dem ud af kalken!

Forældre er velkomne!

 

Søndag den 24. september

Turen går til Lejre. Vi skal opleve det nye museum, se på skibssætninger fra Vikingetiden og se sporene efter den store kongehal.

 

Søndag den 26. november  

På juletur til Kronborg Slot. Vi håber, at Hushovmesterinde Beate Bille har tid til en omvisning på slottet inden juletravlheden for alvor går i gang. Glæd jer til årets sidste store tur. Forældre er velkomne.

 

Hugin & Munin Klubben er en klub for børn og unge fra 8-15 år, der interesserer sig for arkæologi og historie. Klubben har ca. 100 medlemmer, der stort set alle er mellem 9 og 13 år.

Der udbydes årligt 4-7 arrangementer. Det kan være ture til forskellige museer, borge og slotte, et årligt udgravningsarrangement, deltagelse i Danmarkshistorien i Vestskoven og et julearrangement.

Hvert år i februar afholdes et børneforældrearrangement med et historisk fagligt indhold, en orientering om klubbens arbejde og kommende arrangementer.

Nogle arrangementer er gratis, andre koster et mindre beløb.

Kontingentet for 2017 er 200 kr., hvilket dækker ca. 40 % af klubbens udgifter.

Praktiske informationer

Du kan blive medlem af klubben ved at henvende dig til Ravnemor Linda Boye på tlf. 43 30 30 10 eller skriv til linda.boye@kroppedal.dk

Klubbens medlemmer orienteres om arrangementerne pr. brev og mail fra den såkaldte Ravnemor.

Om Hugin & Munin Klubben

Klubben blev i sin tid startet på Nationalmuseet, men har i dag spredt sig til hele landet, hvor de lokale afdelinger almindeligvis har tilknytning til det lokale museum.

Hugin & Munin Klubben på Vestegnen har eksisteret siden 1. december 1999. Klubben er en del af Danmarkshistorien i Vestskoven og har sekretariat på Kroppedal, som siden starten har været med i klubbens arbejde bl.a. ved at tilbyde et årligt udgravningsarrangement for medlemmerne.

Nogle arrangementer er gratis, andre koster et mindre beløb. Klubbens medlemmer orienteres om arrangementerne pr. brev og mail fra den såkaldte Ravnemor.

Hvert år i september hverves der nye medlemmer ved at udsende en pjece om Hugin & Munin Klubben til alle 3. klasser i Albertslund, Høje-Taastrup og Egedal kommuner. Kontingentet for 2014 er 200 kr., hvilket dækker ca. 40 % af klubbens udgifter.