Kroppedal Museum

Julekonkurrence 2017

Så blev det december,  og i den anledning skal vi alle fire søndage i advent julequizze!!!

Hver søndag stiller vi en gavepakke på højkant. Vi stiller et spørgsmål og du svarer. Hvis du svarer rigtigt, deltager du i lodtrækningen om 1 x ’Turen går til vikingetiden’ (Politikens Forlag), 1 x ‘Tingtale’  (den prisbelønnede forfatter Harald Voetmanns hyldest til Vestegnen), 1 x ‘Historien i landskabet’ af Jens Henrik Jønsson, 4 x fribilletter til en Stjerneaften efter eget valg – og er der børn i familien kommer vi lidt ekstra oveni. Samlet værdi 650 kr.

Vi skal selvfølgelig omkring alt det som interesser os her på museet – oldtid og vikingetid, Ole Rømer og astronomihistorien, og naturligvis Vestegnens nyere historie. Vi håber du vil quizze med. Det eneste du skal gøre er at svare på dagens spørgsmål – se spørgsmålet her på siden eller på facebook, og mail dit svar til kontakt@kroppedal.dk. Skriv ”Konkurrence” i emnefeltet – deadline den efterfølgende fredag kl. 8.

Skriv venligst IKKE svaret i kommentarfeltet på facebook. Hver fredag trækker vi lod blandt de rette besvarelser og offentliggør både en vinder og det rigtige svar på facebook.

Første søndag i advent:

Vi lægger ud med et spørgsmål om vikingerne – se om du kender svaret:

Det er en gammel dansk tradition at drikke julen ind, men skikken har rødder langt tilbage i historien, hvor de islandske sagaer fortæller, at man omkring vintersolhverv forseglede pagter og aftaler mellem guder og godtfolk. Særlig én sætning går igen, når man ved højtiden løftede drikkehornet og skålede på ”Godt år og XXX”?

Kan du fuldende den lykkebringende hilsen?