Kroppedal Museum

Stjerneaftener 18-19

Kom og se stjerner og hør om universets forunderlige verden. Kroppedal Museum er klar med en ny sæson med populærvidenskabelige foredrag om astronomi og med mulighed for at observere stjernehimlen på nært hold fra museets mini-observatorium. 

Stjerneaftener i vinterhalvåret er efterhånden blevet en tilbagevendende tradition på Kroppedal Museum: Når mørket sænker sig og giver bedre betingelserne for at betragte himlen over Vestskoven, langt væk fra byens lys, kan store som små blive klogere på- og komme lidt tættere på den vidunderligt uendelige verden over vores hoveder. Og altid med fokus på de mest aktuelle stjernebilleder og fænomener på himlen.
I museets Ole Rømer-udstilling , vil astrofysiker Lars Occhionero introducere til stjernehimlen netop nu. Derefter står KAF (Københavns Astronomiske Forening) klar ude i museets mini-observatorium, hvor kikkerten indstilles på ”langt ude i universet”.
Desværre kan vi ikke styre vejret, og i tilfælde af overskyet, må man i stedet nøjes med at blive introduceret til museets hyggelige skydetags-observatorium og få besvaret eventuelle spørgsmål om stjerneobservationer i almindelighed.

Universet i børnehøjde
Som noget helt nyt, præsenterer vi i denne sæson tre særlige aftener for børn, hvor vi trækker universet ned i børnehøjde Her er ingen spørgsmål for dumme, og man kan få svar på stort set alt mellem himmel og det ydre rum. ’Universet i børnehøjde’ finder sted i skolernes ferier, og vil i modsætning til de almindelige stjerneaftener, have fokus på at fortælle bredt om universet: fx hvad er stjerner lavet af, hvornår opstod universet og hvor ender det, hvad er en galakse, hvorfor findes der måner – med meget mere. Og selvfølgelig skal vi også kigge på stjerner fra mini-observatoriet – men kun, hvis himlen ikke er dækket af skyer.


Bemærk, at der er begrænset antal pladser til både ’Stjerneaftener’ og ’Universet i børnehøjde’. Billetsalg via Place2book.com. Alle aftener fra kl. 19-21.
Pris: Voksne: 50 kr. Unge under 18 år: 25 kr.

 

14/11 – Stjerneskudssværme book her

5/12 – Hvad øjet ikke kan se book her

16/1 – Månen book her

13/2 – Universet i børnehøjde (Vinterferie) book her

20/2 – Universet i børnehøjde (Vinterferie) book her

13/3 – Mars book her