Kroppedal Museum

Ny butik og publikumsområde

Takket været en donation fra Lokale og Anlægsfonden, har Kroppedal Museum kunne skabe bedre- og mere fysisk plads til besøgende. Og så er der samtidig blevet tæt forbindelse mellem museet og de omkringliggende naturskønne områder.

Da Kroppedal Museum i foråret 2019, efter en længere ombygningsperiode, igen kunne byde museumsgæster velkommen i idylliske omgivelser i udkanten Vestskoven, var det ikke bare med en ny udstilling. Et nyt publikumsområde, der bl.a. rummer museets butik og billetskranke, havde også set dagens lys.

Formålet med ombygningen har været at skabe mere plads til museets besøgende og lukke mere dagslys ind på museet.  Det sker bl.a. ved, at nye glasdøre i museets gavl erstatter en gammel ladeport, og på den måde skaber en tættere forbindelse til de grønne områder omkring museet. I forårs- og sommermånederne har man direkte adgang til museets udendørsområde, hvor man kan nyde medbragt mad.
Og så har det selvfølgelig været hensigten at skabe nogle omgivelser, der gør besøget på Kroppedal Museum lidt mere hyggeligt, bl.a. med mere plads til ophold og til at drikke en kop kaffe.

Museets butik er stadig under opbygning, og derfor er varesortimentet endnu ikke fuldbragt. Museet forventer at butikken og publikumsområdet er fuld funktionsdygtigt til sommer.

Det nye publikumsområde og museumsbutikken har til huse i den del af museet, der tidligere var udstillingsrum for dansk astronomihistorie. Genstandene herfra vil med tiden blive udstillet i andre af museets lokaler.