Kroppedal Museum

Udstillinger

Kroppedal Museums forskellige udstillinger og udstillingssteder giver museet mulighed for at vise de spændende samlinger frem samtidig med at museets gæster kan få indblik i og viden om de interessante og aktuelle historier og fund fra området.

De midlertidige udstillinger giver museet mulighed for straks at vise vigtige arkæologiske fund. Nye fund uddyber det kendskab, som arkæologerne allerede har om eksempelvis jernalderen og gør det muligt at sætte nyt ind i en sammenhæng og udbygge kendt viden til glæde for publikum.

Nyere tids historie fortælles, når nye historier melder sig. I disse år fokuserer Kroppedal på betydningen af velfærdssamfundet, som for borgere i hovedstadsområdet har tæt sammenhæng med Fingerplanen. Indsamlinger af tøj og ting fra hjemmet samt historier om grillaftener, eller hvor man som ung finder hænge-ud-steder på Vestegnen indgår i udstillinger der skabes i samarbejde med borgerne.

De permanente udstillinger viser de uomgængelige fortællinger. På Kroppedal er der for eksempel to astronomiske udstillinger, ”Verdensrummets mekanik” og “Ole Rømer og dansk astronomi”. Blot få minutters gang fra museet kan man i øvrigt besøge resterne af det observatorium, hvorfra Rømer observerede stjernehimlen.