Kroppedal Museum

99 x VSTGN

Udstilling 1. april 2017 – 5. august 2018

15.000 års danmarkshistorie på Vestegnen.

I udstillingen 99xVSTGN fortæller Kroppedal Museum et stykke overset danmarkshistorie fra Københavns Vestegn. Fra istidsjægernes nomadefærd for 15.000 år siden til Vestegnen som moderne og mangfoldigt forstadsland. Skabt i samarbejde med Vestegnens borgere, går udstillingens 99 genstande og historier på jagt efter den vestegn’ske identitet.

BEMÆRK: Udstillingen kan opleves frem til 5. august 2018.

99xVSTGN er en udstilling med et klart koncept: 99 genstande i ét rum, der alle fortæller væsentlige historier om- og fra Vestegnen. Mange af genstandene relaterer sig til hverdagen og til hårdt arbejde, der har været en rød tråd gennem hele egnens historie. Der er både genstande fra museets og arkivernes samlinger, fra omegnens kirker og lokalhistoriske foreninger – og ikke mindst fra borgerne på Vestegnen.

99xVSTGN er en udstilling i et mix mellem fund, arkivalier, rariteter, klenodier og hverdagsgenstande med en særlig tilknytning til de mennesker, der har boet og levet deres liv på egnen: Fra flintredskabet, zinken, der går tilbage til de første mennesker på Vestegnen for ca. 13.000 f.kr til sampleren, der blev brugt til at indspille det legendariske hip hop-album ’Ingen slukker the stars’ fra Albertslund-trioen Suspekt. Fra det 1700 år gamle, imponerende hagekors-smykke, fiblen, der blev fundet i en ung piges grav i Høje-Taastrup til verdens første pølsebrødsmaskine, der blev opfundet af manden bag pølsebrødsvirksomheden ’Paaskebrød’, der fra slut 1960’erne til 2010 havde hjemme i Hersted Industripark. Og meget andet.

Tallet 99 er centralt for udstillingen. Fordi det er uafsluttet og fortæller, at der stadig er masser af historier derude, der endnu ikke er fortalte. Montré nr. 99 er derfor tildelt dig og din Vestegnshistorie. Send os dit bud på hvilken genstand montré 99 skal indeholde – kontakt musumemsinspektør Mads Thernøe på skole@kroppedal.dk

99xVSTGN er en del af ’Historier om Danmark’ – et tværgående projekt mellem DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen, der er støttet af Nordea-fonden. Ideen er gennem hele 2017 at øge og styrke borgernes historiske bevidsthed og give dem en bedre forståelse for deres egen og vores fælles historie.