Kroppedal Museum

99 x VSTGN

15.000 års danmarkshistorie set fra Vestegnen fortalt gennem 99 genstande i 1 rum. Det er konceptet for udstillingen, der åbner på Kroppedal Museum d. 1. april 2017.

De 99 genstande er udvalgt, så de kan fortælle os en historie om de millioner af mennesker, der har levet her før os. Mennesker, der har arbejdet hårdt og prøvet at skabe det bedste liv for sig selv og deres nærmeste. Mennesker, der har grinet og grædt, har drømt og mærket skuffelser. Mennesker, der på en gang er både fjernt fra os i tid og alligevel så nærværende gennem netop genstandene.

Når du besøger udstillingen, vil du altså kunne opleve den lokale danmarkshistorie fra istid til nutid.

Udstillingen er et resultat af samarbejde med lokalbefolkningen. Ca. 40 pct. af de udstillede genstande kommer fra mennesker, foreninger og institutioner på Vestegnen. Vestegnens nuværende befolkning udgøres af generationer af tilflyttere. Fra Jylland, Københavns brokvarterer, Tyrkiet, Pakistan og alverdens steder. Det er folk, som har søgt arbejde og nye muligheder. Fælles for dem er at bo på en egn uden nogen stærk historisk identitet. Med udstillingen håber Kroppedal Museum at bidrage til en stærkere historisk identitet.

Udstillingen 99xVSTGN er en del af den overordnede satsning “Historier om Danmark” og har modtaget støtte fra Nordea-fonden.