Kroppedal Museum

Taastrupgaard Museum

Taastrupgaard Museum:
Taastrupgaardvej 99, 1.tv
2630 Taastrup

Åbningstider:

Efter aftale:

mads.thernoe@kroppedal.dk

43303008

Taastrupgaard Museum fortæller historien om et boligområde og dets beboere. Boligområdet blev opført i 1972 som et resultat af 1960’ernes velfærdsboom, og har siden dannet ramme om mange forskellige menneskers liv – på både godt og ondt. I udstillingen, der har til huse i en 4-værelses lejlighed, kommer man med bag betonfacaderne og oplever beboernes egne historier fra Taastrupgaard gennem tiden. 

Taastrupgaard Museum er et vidnesbyrd om Taastrupgaards snart 50 år lange historie – inden området om lidt bliver radikalt forandret. Til efteråret påbegynder nemlig en omfattende renovering, hvor otte boligblokke jævnes med jorden. Museet får derfor en begrænset levetid på cirka seks måneder.

Museet er blevet til i samarbejde mellem Kroppedal Museum og beboere i Taastrupgaard. De har selv været med til at indsamle genstande og møbler fra området, den lokale syklub har syet gardiner til lejligheden, og andre har hjulpet med at indrette og male.  Det er også beboerne, der driver og holder museet åbent.

Fakta

  • Taastrupgaard blev opført i 1972 med 1000 boliger. Oprindeligt tiltænkt middelklassen.
  •  Taastrupgaard Museum skal efter planerne åbne 1. maj 2018 på adressen Taastrupgaardvej 99. Museet forventes at holde åbent på frem til jul 2018.
  • Udstillingsgruppen består af beboere i Taastrupgaard, en medarbejder fra Helhedsplanen, samt af en etnolog og af en historiker (museumsinspektør) fra Kroppedal Museum.