Kroppedal Museum

Efterårsferie på Kroppedal Museum

Efterårsferie på Kroppedal Museum

I uge 42 er det efterårsferie, og museet byder på flere aktiviteter og arrangementer, med både bål og runebrænding, stjerneaften, historisk legetøj i Historieværkstedet og mulighed for at besøge vandtårnet i Høje Taastrup:

Efterårshygge med bål og Runebrænding

Brændte runestave og runealfabet

Brænd din egen runestav og mærk runernes magi og bag et æble over bålet.
Fra tirsdag d. 19. oktober til fredag d. 22. oktober kl. 12.00 – 16.00 kan du tage familien med til efterårshygge på Kroppedal Museum

Runerne blev brugt som skriftsystem i jernalderen, vikingetiden og middelalderen. De mest kendte tekster skrevet med runer stammer fra vikingetidens runesten. Runesten blev rejst til minde om magtfulde personer og fortæller i nogle tilfælde om disse personers hæderfulde gerninger. Der er også fundet korte runeindskrifter, på dagligdags genstande, ved udgravninger af vikingetidens byer og handelspladser. Man har blandt andet fundet runestave, som er en slags runebrev indridset på en pind. Ved museet kan du brænde din egen runestav og bage et æble over bålet – og så kan du gå på runejagt i museets udstilling.

Leg med historien i Kroppedals Historieværksted

Logo til Historieværkstedet

I efterårsferien kan børn og voksne lave legetøj som på oldemors tid i museets nye Historieværksted i Høje Taastrup. Børnefamilier kan både lave kludedukker, karte og spinde uld samt lave deres egen filtbold. Samtidig kan de også røre og se spændende ting fra fortiden. Og høre fortællinger om livet i området for 50, 100 og 300 år siden.

I Historieværkstedet kan de besøgende også se Historieværkstedets spændende udstilling om unge fra forskellige perioder af Vestegnens historie. Ligesom de kan prøve kræfter med nogle af de tjanser, som en tjenestepige skulle udføre i 1600-tallet. Eller som en teglværksarbejder skulle udføre i 1920’erne.

Entré og aktiviteter er gratis for alle i Historieværkstedet, der i efterårsferien har åbent d. 18, 19, 20, 21 og 22. oktober kl. 12-16.
Adresse: Taastrupgaardsvej 45, Høje Taastrup.
For yderligere information om Historieværkstedet og aktiviteterne i efterårsferien, kontakt:
Mads Thernøe, Museumsleder: mads.thernoe@kroppedal.dk, tlf. 30 25 48 90
Kirsten Egholk, Museumsinspektør: kirsten.egholk@kroppedal.dk, tlf. 30 54 77 35

Stjerneaften – Universet i børnehøjde

Universet i Børnehøjde

Vanen tro, vil stjerneaftenerne i efterårs- og vinterferien være særlige aftener for børn, hvor vi trækker universet ned i børnehøjde Her er ingen spørgsmål for dumme, og man kan få svar på stort set alt mellem himmel og det ydre rum. ’Universet i børnehøjde’ finder sted i skolernes ferier, og vil i modsætning til de almindelige stjerneaftener, have fokus på at fortælle bredt om universet: fx hvad er stjerner lavet af, hvornår opstod universet og hvor ender det, hvad er en galakse, hvorfor findes der måner – med meget mere. Og selvfølgelig skal vi også kigge på stjerner fra observatoriet – men kun, hvis himlen ikke er dækket af skyer.

Stjerneaftnen er torsdag d. 21. oktober kl. 19-21.
Pris: Voksne: 75 kr. Unge under 18 år: 25 kr. (Begge priser er ekskl. gebyr fra Place2book) Køb billetter på: https://place2book.com/da/sw2/sales/r6hsmx188c

Denne er blot den første af denne sæsons stjerneaftner. Se hele sæsonprogrammet på Stjerneaften

Taastrup Vandtårn i efterårsferien, Kom og se byen fra tårnets top!


Så åbner vi tårnet for besøgende tirsdag til torsdag den 19. -21. oktober 11-13.

Der er gratis adgang.

Det smukke gamle vandtårn holder ekstraordinært åbnet for alle aldre i ferien. Byen er ved at være klædt i efterårets farver, og de kan nydes på smukkest vis med den fine udsigt fra toppen.
Hvis vejret er rigtigt klart, kan man se høje bygninger i det meste af Storkøbenhavn.
Det er en gruppe frivillige, som passer vagterne i Vandtårnet.
Tårnet er opført i 1908 sammen med det første kommunale vandværk. På stedet byggede man også byens gasværk og det første rigtige kommunekontor. Vandværk og kommunekontoret er
også bevaret.

Taastrup Vandtårn er placeret på Gasværksvej.