Kroppedal Museum

Planeternes Jul

Planeternes Jul

På Kroppedal Museum skal juletræet i år pyntes med børnenes planet-julekugler

Børnene kan også hjælpe nissen Tuske med at finde de ting, der er blevet væk. Og hver søndag frem til jul kan de male planet-julekugler til juletræet på Kroppedal Museum.

På Kroppedal Museum er der frem til jul fokus på planeterne i vores solsystem. Børnene skal lave julekugler, der ligner de forskellige planeter – eller måske Planet X, som ingen rigtig ved om findes.
Kroppedal Museum fortæller om planeterne hver søndag i advent kl. 13 – 15. Og børnene skal så male dem, så museets juletræ bliver rigtig flot i år. Og, selvfølgelig skal juletræet hjemme i stuerne også have en planet-julekugle.
I år følger Kroppedals nisse, der hedder Tuske, også i hælene på Ole Rømer, den kendte danske astronom, der opførte et landobservatorium i 1704 i Vridsløsemagle meget tæt på museet.
Landobservatoriet er i dag markeret i en lysning i Vestskoven, og det bliver passet godt på af Tuske. I julen tør Tuske godt komme lidt frem i museets udstilling om Ole Rømer – for alt skal være
i orden til jul. Men i år er der nogle ting, der er blevet væk for Tuske. Derfor vil han meget gerne have hjælp af en masse søde børn til at finde dem. Derfor har han lavet et flot astronomi-bingo for de mindste.

Alle kan besøge Kroppedals udstilling om Ole Rømer, og børnene kan se, om de kan hjælpe Tuske med at finde hans ting. Tuske har brug for hjælp i hele museets åbningstid fra den 28. november til den 30. december mellem klokken 12 og 16. Og der males planet-julekugler første gang søndag den 28. november. (Museet holder lukket d. 24/12, 25/12 og 26/12).