Kroppedal Museum

Sange fra det indre/ydre rum

Sange fra det Indre/Ydre rum - En musikalsk stjerneaften

Dobbeltarrangement d. 25. august 2021 kl. 19.00

Kroppedal Museum arrangerer udendørs koncert med Thea Wang og Anna Scharling og foredrag om stjernernes musik ved Lars Occhionero

Pris: 150,-

Køb biletterne på linket: https://place2book.com/da/sw2/sales/hm9cqso7uu

Den 25. august byder vi på en aften med stof til både hjernen og hjertet, med en dobbelt koncert og foredrag. Tag din madkurv med ud i skoven til en aften hvor vi byder sommeren og de korte nætter farvel med musik. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer til arrangementet.

Thea Wang

Det er noe vidunderlig unikt som foregår i Thea Wang sitt solsystem. Med en inderlig intensitet blir tilfeldige møter, ensomhet og kjærlighet forvandlet til klanglige noveller som åpner dører inn til andre sine liv, der vi får være gjester en liten stund. Melodiske poplåter tar uventede sprang og kler den magiske stemmen hennes perfekt. Elektronikk og samples er med på å modernisere en tradisjonell akustisk singer/songwriter-sjanger samtidig som hjertet til Joni banker bakom.

Anna Scharling

Ud af en stor kærlighed for pianisten Jan Johanssons legendariske ”Jazz på Svenska” album fra 1964, blomstrede idéen til Anna Scharlings eget drømmeprojekt, der fik arbejdstitlen ”Jazz på Science Fiction”. Hertil skrev hun en hyldestsang til Tycho Brahe og hans mod til at gå imod tidens strømninger, og det blev begyndelsen på Scharlings egen helterejse som ny nordisk fortolker af singer-songwriter genren. Science fiction er måske så meget sagt, men i forsøget på at forstå samtidens hverdags-absurditeter, er der ikke langt fra det ydre rum til den indre søgen efter svar på alt fra eksistentielle overvejelser til hvordan man laver sin forskudsopgørelse.

Foredrag: Stjernernes Musik

“I rummet kan ingen høre dig skrige” er taglinen til filmen Alien. Og det er da sandt, uden luft kan man ikke høre lyd i rummet. Men mange himmellegemer vibrerer, hver med sin tone og klang i et stort orkester omgivet af en vakuumklokke som forhindrer os i at høre det. Alligevel kan vi med tricks måle på stjernernes musik. Denne kan vi bruge til at lære om stjernernes indre; dér hvor stjernernes lys dannes. Til foredraget vil Lars Occhionero tale om asteroseismologi: videnskaben om stjernernes musik.