Kroppedal Museum

Vi lukker op igen med Satan-Fup

Satan-mønt

Kom tæt på falsk satan-kult, når vi genåbner d. 21. april.

Mønter med djævlebilleder. Hestekranier. Falske satanister. Kroppedal viser en særudstilling med sataniske fund, når museet slår dørene op 21. april.

Med satan-mønt udstillingen byder vi gæsterne på helt nye oplevelser ved vores genåbning.
Vi udstiller mønter, lavet af en falsk satanisk kult. Derudover viser vi arkæologiske fund og andre ting, der viser, hvordan sataniske symboler og hedenske ritualer har været brugt i både sjov og alvor herhjemme.

Ofringer og falske satanister

I særudstillingen kan gæsterne se, hvordan ofringer og satan-billeder gennem tiderne har været symboler på modstand mod kristendommen. Den fokuserer på en række mønter med djævlehoveder, som konservatorer i efteråret fandt i Veksø Kirke.
Disse mønter havde ukendte gerningsmænd skjult nær alteret for at drille de kirkelige autoriteter.
De er alle kopier af mønter fra en falsk satan-kult, som performance-kunstneren Knud Langkow lancerede i 70’erne.

Gratis adgang med coronapas

Corona-reglerne har holdt alle museer lukkede siden december. Når Kroppedal åbner 21. april kl. 12, bliver det derfor med gratis adgang, særlige arrangementer og lang åbningstid.
Vi har glædet os til at byde gæsterne velkommen på museet. På åbningsdagen bliver der derfor fri entre og åbningstid til kl. 19
Fra klokken 16 vil vi derudover holde åbningsreception med fremvisning af satan-udstillingen.
Ligesom vores medarbejdere vil lave guidede ture til vikingebroen, der ligger bag museet.
Helt slipper museet og gæsterne dog ikke for corona-restriktioner på onsdag: Der skal fremvises gyldigt corona-pas (en negativ corona-test der er mindre end 72 timer gammel) samt bæres mundbind i udstillingerne.