Kroppedal Museum

Vikingebro

Nu bliver vikingerne vakt til live i en helt ny attraktion på Københavns Vestegn præsenteret af Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen i Albertslund. Fra 2017-2019 kan du opleve og selv deltage i opførelsen af det længste vej- og broforløb fra vikingetiden nogensinde udført herhjemme. Attraktionen vil undervejs også byde på digitale fortællinger, udstilling, naturformidling og oplevelser i landskabet Store Vejleådalen mellem Høje-Taastrup og Albertslund

 

Når den 700 meter lange vej- og brokonstruktion står færdig i 2019, vil den smyge sig som et imponerende bygningsværk gennem det naturskønne Store Vejleådal og vil levendegøre vikingernes transportveje, handel og landbrug.

Vikingebro bliver opført med inspiration fra svellebroen over Ravning Enge – et af Harald Blåtands store bygningsværker.  Og skolebørn, borgere og frivillige skal være med i byggeprocessen: I samarbejde med professionelle håndværkere kan du blive ”brobisse” og med vikingernes værktøj og teknikker udøve håndværk som for 1000 år siden.

Vikingebro byder også på inddragende naturformidling af ådalens plante- og dyreliv, en mobil digital fortælling om fire vikinger, der levede og boede i området for 1000 år siden, samt en helt ny vikingeudstilling på Kroppedal Museum.

Vikingebro er sponseret af Nordea-fonden i samarbejde med Friluftsrådet, Høje-Taastrup Kommune og Albertslund Kommune.

 

Følg projektet på:

vikingebro.dk

Facebook.com/vikingebro