Kroppedal Museum

Vikingebro

Vikingerne er vakt til live i en helt ny attraktion på Københavns Vestegn præsenteret af Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen i Albertslund. Fra 2017-2019 opførte de to kulturinstitutioner, sammen med frivillige og skoleelever, det længste rekonstruerede vej- og broforløb fra vikingetiden i verden. Attraktionen består af det fysiske vej- og broforløb i landskabet Store Vejleådalen mellem Høje-Taastrup og Albertslund, mobilappen Useeum/Vikingebro samt udstillingen ’Hver dag er en kamp’ på Kroppedal Museum. 

Den 700 meter lange vej- og brokonstruktion stod færdig i 2019. Den smyger sig som et imponerende bygningsværk gennem det naturskønne Store Vejleådal og levendegør vikingernes transportveje og handel.

Vikingebro blev døbt Haraldsbro, da den er opført med inspiration fra svellebroen over Ravning Enge – et af Harald Blåtands store bygningsværker.  Skolebørn, borgere og frivillige var essentielle i byggeprocessen og Vikingevejen og Haraldsbro er derfor et monument over de mange tusinde deltageres hårde slid og gode oplevelser.

Som et led i projektet blev der arbejdet med at udvikle nye metoder til at involvere flere borgere med anden etnisk baggrund end dansk. Disse metoder er beskrevet i en rapport ud fra et kvalitativt studie, med fokus på hvad andre naturvejledere og historiske formidlere kan gøre for at komme bedre i kontakt med denne målgruppe. Rapporten beskriver også hvilke fordele socialarbejdere såsom boligsociale medarbejdere kan opnå ved at samarbejde med kulturhistoriske naturvejledere. 

Rapporten kan læses online her: https://issuu.com/kroppedal/docs/vikingebro_evalueringsrapport_2020

Men den kan også downloades i PDF her eller i printvenlig enkeltsidet her 

 

Vikingebro er sponseret af Nordea-fonden i samarbejde med Friluftsrådet, Høje-Taastrup Kommune, Albertslund Kommune og Danmarkshistorien i Vestskoven.

 

Følg projektet på:

vikingebro.dk

Facebook.com/vikingebro