Andreas Mogensen – Livet ombord på ISS

Andreas Mogensen – Livet ombord på ISS

Den 26. august 2023, kl. 9.06 dansk tid, fløj Andreas Mogensen tilbage til ISS, denne gang for et langt ophold. Men hvad laver man på rumstationen, og hvordan er livet om bord på ISS?

I ca. 400 km højde kredser en af verdens mest specielle og succesfulde videnskabelige laboratorier: Den Internationale Rumstation – ISS. Rumstationen har uden pause været bemandet de sidste 22 år, og lige for tiden er en af beboerne den danske astronaut Andreas Mogensen. 
I vægtløs tilstand er livet noget anderledes end man er vant til på Jorden. Uden op eller ned kan man frit bevæge sig omkring og lave forsøg, som ville være umulige på Jorden. Men det medfører også en hel del forskellige udfordringer.

På denne stjerneaften vil vi tale om livet om bord på ISS: hvordan astronauterne klarer hverdagens opgaver, hvordan deres kroppe forandrer sig i vægtløs tilstand samt hvad astronauterne egentlig laver på rumstationen. 

Hvis der ikke er overskyet, vil de kyndige amatørastronomer fra Københavns Astronomiske Forening stå klar ved vores observatorium og åbne op for den ægte stjernehimmel. Med lidt held, kan det også være muligt selv at se rumstationen fare forbi.

Foto af Danmark taget fra den Internationale Rumstation.
Danmark set fra ISS. Foto af Andreas Mogensen / ESA

Praktiske oplysninger

Arrangør:

Kroppedal Museum

Dato:

24. januar 2024 kl. 19:00 – 21:00

Sted:

Kroppedals Allé 3, 2630 Taastrup

Kontaktoplysninger:

Mail:  lars.occhionero@kroppedal.dk
Telefon: 4330 3000

Billettyper:

  • Voksen (over 18): DKK 75,00
  • Børn/unge (under 18): DKK 25,00