Lunden fra neden – del 2

Lunden fra neden – del 2

Lunden fra neden – del 2

På denne vandring udforsker vi Albertslund Midtby, øst og nord for Centrum. 

Store byudviklingsprojekter er i proces i Albertslund, bl.a. i Centrum og i planerne for den nye Coop by, på den grund hvor de danske brugsforeninger siden begyndelsen af 1960‘erne har haft deres hovedkvarter og siden har været en af byens største arbejdspladser. 

Vi bevæger os fra hjertet af den moderne forstadsby og tilbage til de første bebyggelser i den nye forstadsbys historie. På vejen frem ser vi på mønsterbyggeriet Banehegnet samt omdannelsen og renoveringen af Blokland boligkvarteret, samt Coop Albertslund, der er udpeget som et nationalt industriminde i 2007.

På vej tilbage mod Centrum ser vi på byen Albertslunds første rækkehuse i Læhegnet, hvor Albertslund blev tegnet og projekteret fra, og vi ser byens ældste almene boligbyggeri: Solhusene.

Byvandringen tager ca. 1,5 time og er på godt 3 km. 

Mødested: Albertslund Station ud mod Hedemarksvej

Guide:
Kirsten Egholk er etnolog og museumsinspektør på Kroppedal Museum, hvor hun arbejder med nyere tids kulturhistorie og byudvikling i bl.a. Albertslund. Hun er projektleder på den aktuelle særudstilling “Lunden fra oven”, som de to byvandringer knytter sig til.

Praktiske oplysninger

Arrangør:

Dato:

12. september 2023 kl. 17.00 – 18.30

Sted:

Albertslund Stadion

Kontaktoplysninger:

Mail:  kontakt@kroppedal.dk
Telefon: 43303000

Billettyper:

Pris: 100 kr.

Pensionist Albertslund DKK 70,-
Efterlønsmodtager Albertslund DKK 70,-
Efterlønsmodtager Brøndby DKK 50,-
Pensionist Brøndby DKK 50,-