Lunden fra oven: Albertslund før og efter 1973

Lunden fra oven: Albertslund før og efter 1973

Lunden fra oven: Albertslund før og efter 1973

Mini-foredragsrække.

“Lunden fra oven” er en dronefoto-udstilling, der fejrer Albertslund Kommunes 50 års jubilæum i 2023. En jury har udvalgt de 30 bedste dronefotos af byens arkitektur og bebyggede miljøer fotograferet af lokale certificerede fotografer. Nordea-fonden, boligselskaberne AB og VA og Albertslund Kommunes kultur- og Fritidsudvalg har støttet udstillingen på Kroppedal Museum. 

Foredrag 1: Albertslunds tilblivelse 1847-1973
Onsdag d. 7. juni 2023

Om Albertslunds forvandlinger i den moderne tidsalder, fra jernbanens komme til kommunen skifter navn til Albertslund 1973. Før det har byen gennemgået en forvandling fra land til den nye by Albertslund, der for alvor skyder op i 1960‘erne. Vi ser på nedslag i udviklingen fra en funktionærby omkring Vridsløselille statsfængsel til en moderne forstadsby, der bliver et mønstereksempel på hovedstadens byplanlægning.

Foredragsholder:
Troels Torp Øhlenschlæger er historiker og arkivleder på Lokalhistorisk Samling Albertslund. Kroppedal Museum, samt Ishøj Lokalhistoriske Arkiv. Han er med til at udvikle den aktuelle særudstilling “Lunden fra oven”, som de to foredrag knytter sig til. 

Foredraget ledsages af vin/vand og snacks.

Foredrag 2: Albertslunds udvikling 1973-2023
Onsdag d. 14. juni 2023

Vi ser på den tæt-lave bys videre udvikling. Der vil være eksempler fra den nordlige del af Albertslund med Morbærhaven, Galgebakken – også kendt som Vestegnens kartoffelrækker – og række- og klyngehusene Hyldespjældet. I dag er byens boligmasse under renovering. Samtidig er store byudviklingsprojekter i proces ved Vridsløselille Statsfængsel, Albertslund Centrum, Coop-byen, Hersted Industripark og Hyldager Bakker.

Foredragsholder:
Kirsten Egholk er etnolog og museumsinspektør på Kroppedal Museum, hvor hun arbejder med nyere tids kulturhistorie og byudvikling i bl.a. Albertslund. Hun er projektleder på den aktuelle særudstilling “Lunden fra oven”, som de to foredrag knytter sig til.

Foredraget ledsages af vin/vand og snacks.

Praktiske oplysninger

Arrangør:

Kroppedal Museum

Dato:

7. juni 2023 kl. 19.00 – 20.30

Sted:

Kroppedals Allé 3, 2630 Taastrup

Kontaktoplysninger:

Mail:  kontakt@kroppedal.dk
Telefon: 43303000

Billettyper:

Pris: 220,-