Roskildevejens fejring

Roskildevejens fejring

Roskildevejens fejring

I anledning af Roskildevejens 250 års jubilæum i 2023, skal vi helt unikt fejre denne historie i den gamle inspektørboligs park på fængselsgrunden.

Kom med hele familien: smag “et stykke med Roskilde Landevej”. Gå på opdagelse i foredrag af Vejhistorisk Selskab, benyt en unik mulighed for en guidet hestevognskørsel på den historiske fængselsgrund, prøv gamle historiske lege med Gerlev Legepark, og oplev lokal folke- og spillemandsmusik, for både børn og voksne. 

Roskildevej erstattede en gammel landevej, der i sit snoede forløb bl.a. passerede Herstedøster og Herstedvester og henlå i dårlig stand. Den dag i dag er Roskildevej en uundværlig færdselsåre og supercykelsti og forbinder os på godt og tværs, snarere end på kryds og ondt. Her har kørt postdiligencer og bønder med hestevogne som kørte til marked. Her har været kommunekontor, brugsforeninger, brødfabrikker, spritbrænderier, skinkekogerier, smugkroer, servicestationer, en landsby, et bomhus, et “Silkehus” og hele to fængsler. Det er vigtigt at føle historiens vingesus en gang i mellem og derfor er det os en særlig glæde at vi kan holde vejens runde fødselsdag.

Arrangementet er en del af Vestegnens Kulturuge under temaet “På opdagelse”

Arrangeres i samarbejde mellem Albertslund Bibliotek, Albertslund Verdensmål Center, Kroppedal Museum / Lokalhistorisk Samling, Forbrændingen, Albertslund Kommune, Porten, A. Engaard og væsentlig frivillig indsats fra Kulturøkologisk Forening, Fængselsmuseet, Albertslund Lokalhistoriske Forening og Vejhistorisk Selskab.

Praktiske oplysninger

Arrangør:

Kroppedal Museum / Lokalhistorisk Samling

Dato:

17. september 2023 kl. 12.00 – 15.00

Sted:

Vridsløselille Statsfængsel, Fængselsvej 39, Albertslund

Kontaktoplysninger:

Mail:  kontakt@kroppedal.dk
Telefon: 43303000

Billettyper:

Pris: Gratis