Stenaldermennesket – Belyst ud fra fund, bioteknologi og genetik

Stenaldermennesket – Belyst ud fra fund, bioteknologi og genetik

Hvis du troede, at danskere har en pæn og direkte slægtslinje tilbage til de første stenaldermennesker, der indvandrede til Danmark efter istiden, så kan du godt tro om igen. Den nyeste DNA forskning vidner om skiftende indvandringer, hvor den oprindelige befolkning er blev udkonkurreret i flere omgange. 

Hør om dette og meget mere i et medrivende foredrag på Kroppedal Museum mandag den 11. marts kl 13-15 med Bo Kildeager, der er lektor i bioteknologi på Gammel Hellerup Gymnasium og ivrig fritidsarkæolog. Foredraget er gratis, men kræver tilmelding. 

Til foredraget får du også mulighed for at se forskellige fund af flinteøkser og pilespidser, og så får man ovenikøbet en forsinket julegave med hjem i form af et stykke flinteaffald fra en stenalderboplads. 

Medbring gerne flinteredskaber, som du måske har liggende derhjemme. Så vil Bo og en af museets arkæologer bestemme og aldersrelatere dit fund. 

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Kroppedal Museum, som i oktober 2023 åbnede en udstilling baseret på Bo Kildeagers flintefund og historierne omkring dem. 

Tilmelding til foredraget skal ske med mail til majken.petersen@kroppedal.dk

Om foredragsholderen:

Bo Low Kildeager er ivrig fritidsarkæolog og har samlet flinteredskaber i samarbejde med Kroppedal Museum de sidste 10 år. Bo er lektor i bioteknologi på Gammel Hellerup Gymnasium og underviser til daglig i bioteknologi, biologi og kemi og har speciale i de sidste 2 millioner års dyreliv i Danmark.

Praktiske oplysninger

Arrangør:

Kroppedal Museum

Dato:

11. marts 2024 kl. 13:00 – 15:00

Sted:

Kroppedals Allé 3, 2630 Taastrup

Kontaktoplysninger:

Mail:  majken.petersen@kroppedal.dk
Telefon: 43303004

Billettyper:

Pris: Gratis