Kroppedal Museum

Museets Venner

Danmarkshistorien i Vestskoven

Danmarkshistorien i Vestskoven

Danmarkshistorien i Vestskoven er et årligt arrangement ledet af en bestyrelse med repræsentanter fra Albertslund, Egedal og Høje-Taastrup kommuner, samt Vestskoven og Kroppedal. Sidstnævnte fungerer som sekretariat for Danmarkshistorien i Vestskoven.

I 1992 havde Vestskoven 25 års jubilæum, og i den anledning besluttede Miljøministeren, samt Albertslund, Høje Taastrup og Ledøje-Smørum kommuner at samarbejde også økonomisk om at formidle det historiske landskab i det område, hvor de tre kommuners grænser støder sammen. Området er rigt på historiske spor.

Danmarkshistorien i Vestskoven har udgivet foldere om de historiske landskaber, udgivet bøger, opsat informations-tavler og hvert år – den første søndag i juni måned – afvikles et arrangement, der sætter fokus på et bestemt tema.

Kontakt
Formand Jette Kammer Jensen, tlf. 43 64 54 94
E-mail: kammerjensen@webspeed.dk

Københavns Astronomiske Forening (KAF)

Københavns Astronomiske Forening (KAF) er en forening for alle med interesse for astronomi. Det er en forening, hvor medlemmerne prioriterer den praktiske astronomi meget højt. Når man færdes hjemmevandt på stjernehimlen, får man et naturligt forhold til det univers vi som amatørastronomer interesserer os for, og som jorden og vi mennesker er en del af.

Den mørke stjernetindrende nattehimmel er vores fælles vindue til det uendelige univers. En resurse de færreste mennesker har prøvet at udnytte til fulde. Desværre kan man ikke lægge nakken tilbage og så bare se alle de vidundere, vi bliver præsenteret for i bøger, blade, på tv eller internettet. Virkeligheden ser anderledes ud, hvis man selv vil opleve den. Det kræver viden og erfaring, samt adgang til specialudstyr. I KAF finder man sådanne resurser. Foreningen og dens medlemmer råder over et stort udvalg af udstyr. Dertil kommer den store base af viden og årtiers praktiske erfaringer. Viden som medlemmerne gladelig stiller til rådighed.

Alle kan blive medlem af KAF, der stilles ingen specielle krav.

Der stilles ingen specielle krav til de som ønsker at blive medlem af foreningen. Man skal ikke være ejer af en kikkert eller have læst astronomi på universitet. Alle, med interesse for astronomi, bydes velkommen i KAF.

Ikke kun observation.

Foreningen byder på andet end praktisk observation, for helt uden teoretisk baggrund kommer man ikke langt. Derfor tilbyder vi foredrag om både grundlæggende, såvel som aktuelle emner inden for astronomien. Og det er ikke nok alene at sætte sig ind i stjernekort, astrofysik og kosmologi. Emner omkring observationsteknik og de værktøjer der benyttes, så som optik, kikkertbygning, data- og fototeknik o.m.a. bliver også behandlet.

Kontakt

Formand:  Gunnar Tyrsted.

Se mere på http://kaf-astronomi.dk/

Tværpilen

Tværpilen er Vestegnens amatørarkæologiske forening. Foreningen blev stiftet i 1990 og er stadig sprællevende. Vi holder til i Taastrup Medborgerhus (lige ved Taastrup station. Vores medlemmer kommer fra hele Vestegnen, fra Farum til Greve, fra Dragør og København til Hedehusene.

Vi afholder 5 – 6 foredrag om året, hvor dygtige arkæologer fortæller om det nyeste inden for arkæologien. Vi tager også på 2 -4 ture om året til arkæologisk interessante steder eller museer, hvor vi enten tager med egne biler eller benytter offentlig transport.

Mange af medlemmerne går med detektor, og nogle hjælper Kroppedal museum ved deres udgravninger. Nogle ”nøjes med” foredrag og ture.

KONTAKTOPLYSNINGER

Formand: Ann Welling

Baunevej 84, 2630 Taastrup

tlf. 26 13 91 47

Hvad er Tværpilen?

Vikingelandsbyen

Vikingelandsbyen er et historisk værksted, drevet af Albertslund Kommune, smukt beliggende med udsigt over St. Vejleådalen og med vægt på kvalitet og fordybelse. Vi bliver støttet af mere end 130 medbyggere organiseret i Vikingelandsbyens Venner. Vikingelandsbyen blev oprettet i 1992.

I landsbyen findes tre små grubehuse og et unikt stuehus, Salshuset, som er farverigt og smukt indrettet med håndskårne genstande og broderede tekstiler. I september 2011 indviede vi vores nye stald til vores vikingedyrehold og arbejder nu på en tilhørende lade. I samarbejde med Kroppedal Museum er vi også i gang med at bygge en vikingevej og -bro over Store Vejleådalen.

Vores formidlingstilbud henvender sig primært til Albertslund Kommunes skoler og institutioner, men andre grupper er også meget velkomne til at henvende sig.

Kontakt

Vikingelandsbyen
Ledøjevej 35
2620 Albertslund
Tlf. 43642029

Vikingelandsbyen