Kroppedal Museum

Bredekærgaard

   

Fyrsten fra Ishøj

‘Finder I noget? Arkæologi 2014′ under denne samletitel bliver særudstillingen på Bredekærgård ‘Fyrsten fra Ishøj’ en præsentation og formidling af nogle meget travle arkæologiske år. Arkæologerne fandt i 2007 Fyrsten under en fodboldbane i Torslunde.

Der er med Fyrsten fra Torslunde fokus på jernalderen, der varede ca. 1250 år i Danmark; fra ca. 500 f.Kr. til begyndelsen af vikingetiden ca. 750 e.Kr. Fyrsten hører til “romersk jernalder”, som varede ca. 0-400 e.Kr. I denne periode lå Danmark på den østlige grænse af datidens europæiske supermagt – Romerriget. Danmark var ikke under romersk kontrol, men landets beboere har kunnet nyde godt af de luksusvarer, som imperiet kunne forsyne dem med, og muligvis har nogle danske mænd tjent som lejesoldater i den romerske hær. Danmark blev med tiden præget af et nyt krigsaristokrati, der kæmpede og indgik alliancer med deres naboer, herunder også romerne.

Læs mere om udstillingen og fyrsten i folderen.
Fyrsten fra Ishøj Folder Fyrsten fra Ishøj

 

Åbningstider

Faste åbningstider for udstillingen ‘Fyrsten fra Ishøj’:
søndage kl. 10 – 14.

Der er desværre lukket søndag d. 27. februar grundet sygdom.

 

Der er også åbent efter aftale tirsdage kl. 14 – 17 (dog ikke i Juli)
Book eller hent os på arkivet, der har åbent i tidsrummet. Det er lige på den modsatte side af gårdspladsen og op af trappen til 1 sal.

Coronapas og mundbind/visir påkrævet

Udstillingen er lukket ml. jul og nytår

 

Pris

Gratis adgang

 

Adresse

Lokalhistorisk Arkiv
Bredekærgård
Tranegilde Bygade 4
2635 Ishøj

Tlf. 43 54 64 75
Mail:
Inge Christiansen: inge.christiansen@kroppedal.dk
mobil 2966 4164

Lars Hansen: lars.hansen@kroppedal.dk