Kroppedal Museum

Vikinger

Tag din klasse med til vikingetiden med museets spritnye undervisningstilbud.
Med udgangspunkt i vikingeudstillingen ’Hver dag er en kamp’ på Kroppedal Museum, tilbyder museet tre nye undervisningstilbud til henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling.  Se dem nedenfor.


For bestilling skriv til Julie Ring: julie.ring@kroppedal.dk

ET LIV MED DØDEN – OM TRO OG OVERTRO I VIKINGETIDEN
I vikingetiden var det vigtigt at holde sig på god fod med guderne, hvis man ville opnå deres beskyttelse. Med udgangspunkt i vikingeudstillingen på Kroppedal Museum, skal det handle om, hvordan ofringer, tro og overtro var en naturlig del af hverdagen i vikingetiden. Men også om tro og overtro i elevernes egen hverdag.
Fag: Historie, Kristendom
Målgruppe: Indskoling 1.-3. klasse
Varighed: 2,5 timer

KÆMP SOM EN VIKING – OM VIKINGERNES KONFLIKTHÅNDTERING
Vikingernes verden var et voldssamfund, hvor den stærkeste bestemte. Med udgangspunkt i vikingeudstillingen på Kroppedal Museum, lærer vi om vikingernes æreskodeks, om hvordan de løste konflikter med enten kamp eller dialog – og så skal vi også lære at slås og kæmpe som vikingerne gjorde det.
Fag: Historie, Idræt
Målgruppe: Mellemtrin 4.-6. klasse
Varighed: 2,5 timer

VIKINGERNES KONSTRUKTIONER – HVOR MEGET VEJER EN BRO?
Hvordan kunne Harald Blåtands vikinger på rekordtid og uden moderne hjælpemidler, bygge en 760 meter lang bro bestående af over 1200 brostolper, der hver vejede omkring 400 kilo? I dette forløb skal vi undersøge, hvilke ingeniørtekniske færdigheder, vikingerne har anvendt, når de skulle opføre store byggerier og konstruktioner.
Fag:
 Historie, Matematik
Målgruppe: Udskoling 7.-10. klasse
Varighed: 2,5 timer