Kroppedal Museum

Stjerneaften

Kom til en stjerneaften, for at se stjerner og høre om universets forunderlige verden. Kroppedal Museum er klar med en ny sæson med populærvidenskabelige foredrag om astronomi og med mulighed for at observere stjernehimlen på nært hold fra museets observatorium. 

I museets Ole Rømer-udstilling , vil astrofysiker Lars Occhionero introducere til stjernehimlen netop nu. Derefter står KAF (Københavns Astronomiske Forening) klar ude i museets observatorium, hvor kikkerten indstilles på ”langt ude i universet”.
Desværre kan vi ikke styre vejret, og i tilfælde af overskyet, må man i stedet nøjes med at blive introduceret til museets hyggelige skydetags-observatorium og få besvaret eventuelle spørgsmål om stjerneobservationer i almindelighed.

Bemærk, at der er begrænset antal pladser. Billetsalg via Place2book.com (linket fører direkte til liste over alle stjerneaftnerne) Det er ikke muligt at købe billet i døren.

Alle aftener fra kl. 19-21.
Pris: Voksne: 75 kr. Unge under 18 år: 25 kr. (Begge priser er ekskl. gebyr fra Place2book)

PROGRAM

18. maj 2022 – Fjerne Kloder: Exoplaneter og jagten på liv

Er Jorden den eneste beboede planet i universet? Vi ved det ikke. Men hvis nu det viser sig, at der er liv derude i rummet, hvor befinder de andre beboere sig så?

Spørgsmålet om liv i universet har fascineret mennesket i årtusinder, og det har været en af de største drivkræfter bag astronomisk forskning, specielt de sidste 50 år.

Den 18. maj vil vi på Kroppedal Museum fokusere på dette spørgsmål, med en særlig stjerneaften med to oplægsholdere. Først vil videnskabsjournalist og forfatter af bogen ”Fjerne Kloder”, Gunver Lystbæk Vestergård, fortælle om jagten på planeter uden for solsystemet, exoplaneter, og hvordan vi i dag leder efter tegn på liv på disse fjerne kloder. Dernæst vil museumsinspektør Lars Occhionero fortælle om jagten på intelligent liv.

Hvis det er klart vejr, vil Københavns Astronomiske Forening stå klar ved vores observatorium og pege kikkerten mod nogle af de stjerner, vi ved, der er planeter omkring.

Til arrangementet vil der være mulighed for at købe Gunvers bog ”Fjerne Kloder” til særpris.