Kroppedal Museum

Stjerneaften

Stjerneaften sæson 2020/21

Kom til en stjerneaften, for at se stjerner og høre om universets forunderlige verden. Kroppedal Museum er klar med en ny sæson med populærvidenskabelige foredrag om astronomi og med mulighed for at observere stjernehimlen på nært hold fra museets observatorium. 

I museets Ole Rømer-udstilling , vil astrofysiker Lars Occhionero introducere til stjernehimlen netop nu. Derefter står KAF (Københavns Astronomiske Forening) klar ude i museets mini-observatorium, hvor kikkerten indstilles på ”langt ude i universet”.
Desværre kan vi ikke styre vejret, og i tilfælde af overskyet, må man i stedet nøjes med at blive introduceret til museets hyggelige skydetags-observatorium og få besvaret eventuelle spørgsmål om stjerneobservationer i almindelighed.

Universet i børnehøjde

Som sidste år, præsenterer vi i denne sæson tre særlige aftener for børn, hvor vi trækker universet ned i børnehøjde Her er ingen spørgsmål for dumme, og man kan få svar på stort set alt mellem himmel og det ydre rum. ’Mars/Universet i børnehøjde’ finder sted i skolernes ferier, og vil i modsætning til de almindelige stjerneaftener, have fokus på at fortælle bredt om universet: fx hvad er stjerner lavet af, hvornår opstod universet og hvor ender det, hvad er en galakse, hvorfor findes der måner – med meget mere. Og selvfølgelig skal vi også kigge på stjerner fra observatoriet – men kun, hvis himlen ikke er dækket af skyer.

Bemærk, at der er begrænset antal pladser til både ’Stjerneaftener’ og ’Universet i børnehøjde’. Billetsalg via Place2book.com. Det er ikke muligt at købe billet i døren.

Alle aftener fra kl. 19-21.
Pris: Voksne: 75 kr. Unge under 18 år: 25 kr. (Begge priser er ekskl. gebyr fra Place2book)

Pga. Corona vil vi halvere antallet af billetter

PROGRAM

Programmet for sæsonens stjerneaftner er som følger:

 

VI ARBEJDER PÅ EN NY SÆSON 2021/22