Skoletjeneste
På opdagelse med skolen
Undervisningsforløb
Et liv med døden – om tro og overtro i vikingetiden
Kæmp som en viking – om vikingernes konflikthåndtering
Vikingernes konstruktioner – hvor meget vejer en bro?
Til alle tider har mennesket stræbt efter at forstå Universet og vores plads i dette. Kroppedals astronomiske udstilling sætter fokus på astronomien og dens historie.
Vi tilbyder en tematisk rundvisning med udgangspunkt i astronomiens historie og de temaer, der har præget astronomien.
Undervejs hører eleverne bl.a. om Tycho Brahe, Ole Rømer og lysets tøven, centrale temaer i astronomien såsom tid, navigation, observation og kikkerter.
Eleverne får også mulighed for selv at prøve planetmaskine, Jupitermaskine og formørkelsesmaskine.
Fag: Fysik/kemi og historie
Målgruppe: Udskoling
Varighed: 1 time
Antal: Op til 28 elever
Pris: Skoleklasser fra Albertslund, Høje-Taastrup og Ishøj kommuner: Gratis undervisning.
Andre skoleklasser: kr. 500,- pr. forløb.
Stjerneaften
Det mobile planetarium
Den danske astronom Ole Rømer berigede naturvidenskaben med sin epokegørende opdagelse af ”lysets tøven”. I løbet af sit liv beskæftigede han sig med mange andre emner og opgaver, der var med til at præge samfundsudviklingen i 1600-tallets Danmark. Ole Rømer var både højesteretsdommer, politimester og ansvarlig for standardiseringen af mål og vægt i Danmark.
I en dialogbaseret rundvisning bliver eleverne introduceret til 1600-tallet og hører om Ole Rømers liv og hans arbejde for den danske og den franske konge. Vi forklarer om hans opdagelse af lysets tøven, men giver også eleverne mulighed for både at se og prøve nogle af de instrumenter, som Ole Rømer udviklede til at undervise i astronomi. Derved kædes astronomi, Ole Rømer og Danmarks historie sammen og gøres levende og relevant for eleverne.
Rundvisningen kan afsluttes med at besøge markeringen af Ole Rømers landobservatorium Tusculanum, der ligger ca. 500 m fra museet.
Fag: Natur/teknik, fysik/kemi og historie
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling
Varighed: 1 time
Antal: Op til 28 elever
Pris: Skoleklasser fra Albertslund, Høje-Taastrup og Ishøj kommuner: gratis undervisning.
Andre skoleklasser: kr. 500,- pr. forløb
Solsystemet til fods
Opdag dit hood
Fra Taastrup Vandtårn kan man se helt til Stevns Klint og Øresundsbroen, men også nære ting som Hersted Høje og Herlev Hospital, som er genkendelige steder for alle Vestegnens borgere.
Taastrup Vandtårn, der er beliggende midt i Taastrups gamle stationsby, er den sidste del af gas- og vandværket fra 1908. Med sine 32 meter er tårnet en markant bygning, som er genkendelig i bylandskabet. Bygningen blev gennemgående renoveret i 2009 og kan nu benyttes som et perfekt udsigtspunkt over Taastrup og Vestegnens landskaber.
Museet tilbyder besøg i vandtårnet med adgang til tårnet og den fantastiske udsigt over hele Vestegnen. Rundvisningen kan have fokus på Vandtårnets historie, Taastrup Stationsbys udvikling og Vestegnens udvikling fra landsbyer til forstadsbyer.
Fag: Historie, geografi og samfundsfag
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling
Varighed: ca. 45 min
Antal: Op til 28 elever
Pris: Skoleklasser fra Albertslund, Høje-Taastrup og Ishøj kommuner: Gratis undervisning.
Andre skoleklasser: kr. 500,- pr. forløb
Bemærk: Kun onsdage kl. 10.00-14.00 Bestilles gennem Lars Spatzek på tlf. 43 35 36 10 eller mail: lars.spatzek@kroppedal.dk
Pædagogisk profil for Kroppedal Museums skoletjeneste
Kroppedal Museum vil pirre elevernes nysgerrighed og museets formidlere går på opdagelse og udforskning sammen med eleverne og sætter deres nysgerrighed fri, så god dialog kan skabes ud fra deres ideer og spørgsmål om emnerne.
Eleverne får mulighed for at opdage nuancerne i mødet med arkæologien, astronomien eller nyere tids historie og eleverne opfordres til at være undersøgende og spørgende – der er altid rum og plads til at tage fejl og stille alle slags spørgsmål.
Alle undervisningsforløb på Kroppedal Museum er udviklet ud fra skolernes Fælles Mål, og det vægtes højt, at elever og lærere går fra os med en følelse af, at læringen har været en oplevelse.
Naturen som medspiller
Med et museum placeret midt i Vestskoven, er det på Kroppedal stor fokus på naturen. Undervisningsforløbene foregår ofte delvist i skoven, for naturen kan, med dens anderledes rammer, give nye vinkler på den formidlede viden.
Ved at undervisningen tager afsæt i museets udstillinger og det omkringliggende område, gives eleverne et levende og engageret indblik i kulturarven og naturen omkring dem.
Kroppedal Museums skoletjeneste tilbyder på forhånd sammensatte undervisningsforløb, og kan desuden tilrettelægge forløb, der tilgodeser jeres ønsker og behov.
I er også meget velkomne til at besøge museet på egen hånd. Tag gerne en madpakke med, der kan nydes i området omkring museet.
Praktisk info:
Priser:
Skoler fra Albertslund, Høje-Taastrup og Ishøj Kommuner tilbydes gratis undervisningsforløb.
Dog særskilt pris for Stjerneaftener og Miniplanetarium.
Priser for skoler fra andre kommuner kan ses under forløbsbeskrivelse.
Betaling kan ske med dankort, kontant, via faktura eller Ean.nr.
Ved betaling via faktura eller Ean.nr pålægges et administrationsgebyr på 60 kr.


Transport:
Med tog og bus:
Det tager ca. 50 minutter, at komme til Kroppedal Museum fra Københavns Hovedbanegård.
Man kan enten tage S-toget til Vallensbæk, Albertslund eller Ballerup station, og derfra bus 143 til Risby. Derefter er der en smuk spadseretur på ca. 1 km gennem Vestskoven til museet.
Man kan også tage S-toget til Høje-Taastrup station, og derfra med bus 115 ad Ole Rømers Vej til enden af Kroppedals Allé, hvorfra der er ca. 400 meter hen til museet.
Find din rejse med Rejseplanen.
Kontakt og booking:
Julie Ring
Skoletjenesten
julie.ring@kroppedal.dk
Tlf. 43 30 30 08