Universet i Børnehøjde

Universet i Børnehøjde

Til Universet i Børnehøjde kan man få svar på alt mellem himmel og det ydre rum, når astrofysiker Lars Occhionero trækker børns spørgsmål op ad astronom-hatten.

Og selvfølgelig skal vi også kigge på stjerner fra observatoriet hvis vejret tillader.

Stjerneaftenerne i efterårs- og vinterferierne er særlige aftener for børn, hvor vi trækker universet ned i børnehøjde. Til aftenen vil børnene kunne skrive spørgsmål ned på små sedler og smide i den høje astronomhat. Herfra trækker astrofysiker Lars Occhionero spørgsmålene og prøver at besvare dem. Ingen spørgsmål er for dumme, og man kan få svar på stort set alt mellem himmel og det ydre rum. Emnerne kan være: hvad er stjerner lavet af, hvornår opstod universet og hvor ender det, hvad er en galakse, hvorfor findes der måner. Og selvfølgelig skal vi også kigge på stjerner fra observatoriet – men kun, hvis himlen ikke er dækket af skyer.

Til hver aften vil der også være mulighed for at se observatoriet og, hvis vejret tillader det, selv få lov til at se på stjerner og himmellegemer gennem den store kikkert, med kyndig vejledning af Københavns Astronomiske Forening.

Praktiske oplysninger

Arrangør:

Kroppedal Museum

Dato:

15. februar 2023 kl. 19:00 – 22:00

Sted:

Kroppedals Allé 3

Kontaktoplysninger:

Mail:  lars.occhionero@kroppedal.dk
Telefon: 43303013

Billettyper:

Voksen o. 18:   75,00 kr.
Barn/Ung u. 18:  25,00 kr.
Alle betalte billetter tillægges billetgebyr på 4,94 kr.
Alle gebyrer er inkl. moms.