Vikingebro

Haraldsbro i Store Vejleådal

Hvad du finder ved Vikingebro

Vikingerne er vakt til live i en helt ny attraktion på Københavns Vestegn præsenteret af Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen i Albertslund. Fra 2017-2019 opførte de to kulturinstitutioner, sammen med frivillige og skoleelever, det længste rekonstruerede vej- og broforløb fra vikingetiden i verden. Attraktionen består af det fysiske vej- og broforløb i landskabet Store Vejleådalen mellem Høje-Taastrup og Albertslund.

Den 700 meter lange vej- og brokonstruktion stod færdig i 2019. Den smyger sig som et imponerende bygningsværk gennem det naturskønne Store Vejleådal og levendegør vikingernes transportveje og handel.
Vikingebroen blev døbt Haraldsbro, da den er opført med inspiration fra Svellebroen over Ravning Enge – et af Harald Blåtands store bygningsværker. Skolebørn, borgere og frivillige var essentielle i byggeprocessen og Vikingevejen og Haraldsbro er derfor et monument over de mange tusinde deltageres hårde slid og gode oplevelser.

Vikingebro er sponseret af Nordea-fonden i samarbejde med Friluftsrådet, Høje-Taastrup Kommune, Albertslund Kommune og Danmarkshistorien i Vestskoven.

Her finder du Vikingebro