Fyrsten fra Ishøj

Han led en voldsom død for godt 1.725 år siden

Under en fodboldbane nær landsbyen Thorslund fandt museets arkæologer tilbage i 2007 en spektakulær grav. Graven stammede fra romersk jernalder, – det vil sige, at den var godt 1725 år gammel, – og indeholdt en lokal fyrste, med tætte forbindelser til det romerske imperium.

Med sig på den sidste rejse havde fyrsten fået masser af romerske luksusvarer, blandt andet to meget smukke glas kaldet for cirkusbæger. Glassene har påmalede motiver af fiskere på arbejde. Det er tydeligt, at glassene stammer fra middelhavsområdet, da der optræder flere delfiner blandt motiverne. Herudover var der også spillebrikker af glas samt et imponerende vinsæt med øse, si og vinspand blandt gravgaverne.

Den unge fyrste har lidt en voldsom død. Han er formodentligt blevet dræbt på slagmarken. Spor af sværdhug og et hul i kraniet efter et pileskud vidner om, at han er faldet i kamp. Hvem han var og hvem der slog ham ihjel ved vi ikke, men et signalhorn, der også var lagt i graven, peger på, at fyrsten måske har tjent som officer i den mægtige romerske hær.

Åbningstider:

Udstillingen har fast åbningstid søndag fra 10.00 – 14.00,
og tirsdag 12-14 efter forudgående aftale på tlf. 43 54 64 75.

Billeder fra udstillingen

Find vej til udstillingen
På Bredekærgård Museum

Adresse

Tranegilde Bygade 4, 1. sal., 2635 Ishøj

Åbningstider

Søndag kl. 10.00-14.00